Top 5 Reclame Internationale

E un pic ironic ca am ales sa scriu despre reclame tinand cont ca de obicei fac tot posibilul sa le evit. Nu am televizor de aproape patru ani, prefer blogurile in detrimentul publicatiilor cunoscute, nu ascult nici un radio comercial si am instalat Adblock pe toate device-urile.
 
Majoritatea reclamelor cu care suntem asaltati la fiecare pas ma irita iar mintea mea a invatat sa le ignore. Sunt insa unele care m-au fascinat si care au reusit sa-mi transmita un mesaj puternic. Mai jos sunt cateva dintre cele mai reusite reclame pe care le-am vazut vreodata.
 
1). Labels Against Women – Pantene
 
O campanie care prezinta intr-un mod non-agresiv si non-acuzator, stereotipurile cu care se confrunta femeile de cariera.
 
O analiza interesanta a acestei campanii poate fi citita aici.
 
Don’t let labels hold you back! :)
 

 
2). Sapeurs – Guiness
 
“La Sape” este o abreviere a expresiei – “Société des Ambianceurs et des Personnes Elegantes”. O mișcare socială centrată în Brazzaville, capitala Republicii Congo, care întruchipează eleganța în stil și maniere. Un soundtrack genial si o reamintire a faptului ca suntem stapanii propriului nostru destin – “In life you can’t always choose what you do but you can always choose who you are!”
 

 
3). Coco Mademoiselle – Chanel
 
Keira Knightley intruchipeaza perfect spiritul independent, rebel si in acelasi timp delicat al femeii Chanel.
 

 
Alte interpretari memorabile pentru parfumurile Chanel au fost realizate de Audrey Tautou si Nicole Kidman.
 
4). Blue Label – Jack Daniels
 
O reclama extravaganta filmata in Insulele Virgine Britanice si Londra. Jude Law si Giancarlo Giannini se angajeaza intr-un gentlemen’s agreement pentru proprietatea unei frumoase barci cu panze.
 
Multumesc Vera pentru recomandare. :)
 

 
5). 100% Middle Earth – 100% Pure New Zealand
 
Campania prezinta o vacanta in Noua Zeelandă ca pe o aventura pe taramuri fantastice, incarcate de legende si peisaje spectaculoase. Trilogia Hobbitul a fost filmata in totalitate in Noua Zeelanda.
 

 
Sunt convinsa ca mai sunt o multime de alte reclame care merita vazute, pe voi care v-au impresionat?
 

2 Responses to Top 5 Reclame Internationale

  1. IC says:

    O reclama la Australia: Where the bloody hell are you?!

    https://www.youtube.com/watch?v=rn0lwGk4u9o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>